Interessante Links

Hier vind u interessante links in verband met medicatie, de pharmacie en gezondheid.

Is geneesmiddelen kopen via het internet wel veilig?
Is het kopen van geneesmiddelen via internet velig, en waar moet je op letten?
Wat is gezonde voeding?
Een gezonde voeding dient: 1) evenwichtig, 2) gevarieerd en 3) gematigd te zijn. Lees verder hoe u dit zelf kunt regelen.
In het nieuws: uw bloeddruk thuis meten? 
Hoe begin ik eraan en hoe meet ik het correct?
Levenseinde en wetgeving ? Een praktische gids
Het enige zekere in het leven is dat we allemaal doodgaan, wordt wel eens gezegd. Alleen is het tijdstip en de manier waarop we sterven voor niemand een zekerheid.
Huisapotheek
Kleine ongelukjes, klachten of kwaaltjes? Je kan maar beter goed voorbereid zijn! In de checklijst vind je de meest elementaire hulpmiddelen voor je huisapotheek.
Waarom zoveel aandacht voor vallen bij ouderen?
1 op de 3 van de thuiswonende ouderen valt 1 maal per jaar.
Wat is ADHD?
Interessant filmpje over ADHD.
Wat is cholesterol?
Alles wat je wilt weten over cholesterol: vanwaar komt het, wat kan je eraan doen?
Bekkenbodemspieroefeningen
Bekkenbodemoefeningen zijn de belangrijkste en meest effectieve methode om urineverlies door inspanning te verhelpen.
Bedoeling van de oefeningen is de bekkenbodemspieren en de sluitspier van de blaas te versterken en beter onder controle te houden. Het gaat om de spieren die u gebruikt als u het plassen even onderbreekt (afknijpt). Wanneer u zich in gedachten voorstelt dat u uw plas wilt ophouden, dan spant u die spieren aan. De buik-, bil-, en bovenbeenspieren moeten ontspannen blijven.

123-vr-sport-oefen-08-18.jpg

Om te weten waar de bekkenbodemspieren zich precies bevinden, moet u op een stoel gaan zitten met de knieën en voeten wijd uit elkaar. Leg dan de ellebogen op de knieën. U voelt nu hoe de (ontspannen) bekkenbodemspieren licht tegen de stoelzitting drukken. Als u ze aanspant (alsof u uw plas wilt ophouden of een wind tegenhouden), voelt u ze wat losser van de zitting komen. Dit klinkt makkelijk, maar meestal gaat iemand die de bekkenbodemspieren wil aanspannen onwillekeurig de billen dichtknijpen, de buik intrekken, de benen tegen elkaar drukken en de adem inhouden. Dat is niet de bedoeling, want daarbij gebruikt u de bekkenbodemspieren niet. U moet proberen de urinebuis en de anus op te trekken en af te sluiten: dan pas treden deze spieren in werking. Het kost tijd om de oefeningen goed te leren uitvoeren. U moet proberen ze regelmatig te doen, zowel zittend als staand.

Wat zijn vitaminen?
Behoefte aan vitamines? Lees hier verder om te weten of je voldoende haalt uit de dagelijkse voeding.
Wat zijn omega 3 vetzuren?
Het Westerse dieet is in vele gevallen ontoereikend voor onze behoefte aan omega-3-vetzuren. Lees hier meer over het belang van een aangepaste voeding of supplementen met omega-3.

 
Privacybeleid